Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Καραπαναγιώτη, Αναστασία el
dc.contributor.author Σελληνά, Ευφροσύνη el
dc.date.accessioned 2015-06-26T19:45:31Z
dc.date.available 2015-06-26T19:45:31Z
dc.date.issued 2015-06-26
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/19530
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.title Μελέτη μεθόδων παρεμπόδισης της ενζυμικής αμαύρωσης σε επιλεγμένα φρούτα και λαχανικά el
heal.type bachelorThesis
heal.classification Food technology
heal.classification Nutrition
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classification Διατροφή
heal.classificationURI **N/A**-Food technology
heal.classificationURI **N/A**-Nutrition
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI **N/A**-Διατροφή
heal.access campus
heal.publicationDate 2011
heal.abstract Περίληψη:Η ενζυμική αμαύρωση είναι μια αντίδραση ιδιαίτερα σημαντική για τη βιομηχανία τροφίμων που σχετίζεται με την υποβάθμιση της ποιότητάς τους κατά την αποθήκευση, τη συντήρηση και τις διάφορες επεξεργασίες τους. Αποτελεί μια χημική διαδικασία, η οποία πραγματοποιείται σε φρούτα, όπως οι μπανάνες, τα μήλα, τα αχλάδια κλπ., σε λαχανικά όπως, οι μελιτζάνες, τα μανιτάρια, τα μαρούλια αλλά και σε θαλασσινά όπως οι γαρίδες, οι αστακοί και τα καβούρια. Κατά την πορεία της αντίδρασης τα φαινολικά συστατικά των τροφίμων μετατρέπονται σε σκουρόχρωμες πολυμερείς ενώσεις. Αξίζει να αναφερθεί πως η αντίδραση αυτή είναι υπεύθυνη σε ποσοστό έως και 50% του συνόλου των ζημιών κατά τη διάρκεια παραγωγής των οπωροκηπευτικών προϊόντων. Στη παρακάτω πειραματική εργασία μελετήθηκαν ορισμένοι τρόποι ελέγχου της αντίδρασης αμαύρωσης, χρησιμοποιώντας παρεμποδιστές ( κιτρικό οξύ, ασκορβικό οξύ, συνδυασμός των δυο οξέων, NaHSO3 και EDTA) σε διαφορετικές συγκεντρώσεις και pH σε σύστημα ενζύμου-υποστρώματος όσο και σε πραγματικά τρόφιμα. el
heal.advisorName Στρατή, Ειρήνη el
heal.committeeMemberName [χ.ό.] el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. el
heal.academicPublisherID teiath
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: 151. ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΤΕΛΙΚΗ ΜΟΡΦΗ.pdf
    Μέγεθος: 2.415Mb
    Μορφότυπο: PDF

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες