Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μήτση, Αγγελική el
dc.date.accessioned 2015-02-15T10:31:10Z
dc.date.available 2015-02-15T10:31:10Z
dc.date.issued 2015-02-15
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/6297
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject Currant
dc.subject Antioxidants
dc.subject Greece
dc.subject Σταφίδα
dc.subject Αντιοξειδωτικά
dc.subject Ελλάδα
dc.title Ελληνικές ποικιλίες σταφίδας el
heal.type bachelorThesis
heal.secondaryTitle διατροφική τους αξία και αντιοξειδωτικές τους ενώσεις el
heal.classification Food technology
heal.classification Nutrition
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classification Διατροφή
heal.classificationURI http://lod.nal.usda.gov/40859
heal.classificationURI **N/A**-Nutrition
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI **N/A**-Διατροφή
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85005727
heal.language el
heal.language en
heal.access campus
heal.recordProvider Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. el
heal.publicationDate 2011
heal.bibliographicCitation Μήτση, Α. (2011). Ελληνικές ποικιλίες σταφίδας: διατροφική τους αξία και αντιοξειδωτικές τους ενώσεις. Πτυχιακή. Αθήνα. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. el
heal.abstract Περίληψη:Η σταφίδα αποτελεί το ξηρό προϊόν του καρπού της αμπέλου (Vitis Vinifera). Οι ποικιλίες της σταφίδας είναι δύο: η κορινθιακή σταφίδα και η σουλτανίνα. Οι υποκατηγορίες της κορινθιακής σταφίδας (Corinthian currant), ανάλογα με την περιοχή προέλευσης είναι τρεις: η Vostizza, η Gulf και η Provincial. Η Ελλάδα αποτελεί σχεδόν την αποκλειστική χώρα παραγωγής κορινθιακής σταφίδας (περίπου 80% της παγκόσμιας παραγωγής). Αρκετές έρευνες έχουν ασχοληθεί με την ευεργετική επίδραση της κατανάλωσης τροφίμων και ποτών με πλούσιο πολυφαινολικό περιεχόμενο στον ανθρώπινο οργανισμό. Ερευνητές έχουν επικεντρωθεί κυρίως στο σταφύλι και το κρασί. Όσον αφορά τη σταφίδα έχει μελετηθεί σε μικρή κλίμακα ως προς το αντιοξειδωτικό της περιεχόμενο. Γενικά, η σταφίδα αποτελεί μια ιδιαίτερα πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών με αξιοσημείωτη αντιοξειδωτική ικανότητα και αναγωγική δύναμη. Από διάφορες μελέτες που έχουν διεξαχθεί φαίνεται ότι η σταφίδα συμβάλλει σημαντικά στην καθημερινή διατροφική πρόσληψη των αντιοξειδωτικών, κυρίως στη Μεσογειακή διατροφή. Σκοπός της εργασίας αυτής είναι να επισημανθούν οι αντιοξειδωτικές ενώσεις της σταφίδας, οι μέθοδοι προσδιορισμού τους, τα βασικά της συστατικά καθώς και ο ρόλος που έχει στη διατροφή του ανθρώπου. el
heal.abstract Abstract:Currant (Vitis Vinifera) is a dried vine product. The varieties of currant are two: the raisins and the Sultanas. The subcategories of raisins (Corinthian currants) are three, depending on the region of origin: Vostizza, Gulf and Provincial. Greece almost constitutes the exclusive country of production of raisins (about 80% of world production). Several studies have revealed the beneficial health effect of polyphenol rich food and beverages consumption in human health. Researchers have focused mainly in grape and wine. About the antioxidant content of currants has been restrictively studied. Overall, currants seem to be a quite good source of polyphenolic compounds with remarkable antioxidant activity and reducing power. Different studies that have been conducted, seem that currant contributes to the daily dietary intake of antioxidants, especially in Mediterranean diet. The objective of this study is the antioxidant compounds and components of currants to be identified, the methods of currants identification, the basic ingredients of raisins, as well as, the role that it has to the human diet. en
heal.advisorName Γκέργκης, Βλάσης el
heal.committeeMemberName [χ.ο] el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. el
heal.academicPublisherID teiath
heal.numberOfPages 70
heal.fullTextAvailability false


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: Ελληνικές ποικιλίες σταφίδας- ...
    Μέγεθος: 1.790Mb
    Μορφότυπο: Microsoft Word 2007

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες