Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Τσάκνης, Ιωάννης el
dc.date.accessioned 2015-01-10T23:27:22Z
dc.date.available 2015-01-10T23:27:22Z
dc.date.issued 2015-01-11
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/3742
dc.rights An error occurred on the license name. *
dc.rights.uri An error occurred getting the license - uri. *
dc.subject Quality control
dc.subject HACCP
dc.subject potentially hazardous foods
dc.subject Restaurant management
dc.subject Alcohol
dc.subject Ποιότητα
dc.subject σύστημα HACCP
dc.subject επικινδυνότητα τροφίμων
dc.subject μαζική εστίαση
dc.subject αλκοολούχα ποτά
dc.title Διασφάλιση ποιότητας τροφίμων el
heal.type book
heal.classification Food technology and engineering
heal.classification Food--Quality
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classification Ποιοτικός έλεγχος
heal.classificationURI http://data.seab.gr/concepts/1206d77258fd66c88274d85384bf2041de953cef
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh88006843
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI **N/A**-Ποιοτικός έλεγχος
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh00005852
heal.keywordURI http://lod.nal.usda.gov/30070
heal.keywordURI http://lod.nal.usda.gov/420
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85113248
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85003268
heal.identifier.secondary ISBN: 978-960-7182-32-6
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2009
heal.bibliographicCitation Τσάκνης, Γ. (2009) "Διασφάλιση ποιότητας τροφίμων". Αθήνα: Παπασωτηρίου ΕΚΔΟΣΕΙΣ el
heal.abstract Τα Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας καθορίζουν τους στόχους και την πολιτική μιας επιχείρησης και τεκμηριώνουν κατά τρόπο σαφή, απλό και κατανοητό τις απαιτούμενες διαδικασίες για την επίτευξη αυτών των στόχων. Τα επίσημα συστήματα ποιότητας με κριτήρια που καθορίζονται από πρότυπα και προδιαγραφές αποτελούν την πιο κατάλληλη και "εμφανή" μέθοδο εγγύησης της ποιότητας στους καταναλωτές. Η έννοια της ασφάλειας των τροφίμων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία των καταναλωτών, γι' αυτό και επιβάλλεται το σύστημα HACCP να αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας των επιχειρήοεων που εμπλέκονται στην αλυσίδα των τροφίμων. Τα Συστήματα Διαχείρισης της ποιότητας (ISO 9001) και της Ασφάλειας των Τροφίμων (ISO 22000:2005), έχουν πολλά κοινά σημεία. Και τα δύο είναι Συστήματα Διασφάλισης της Ποιότητας και είναι σχεδιασμένα να διασφαλίσουν, ότι το ορισμένο αποδεκτό επίπεδο ποιότητας -/ ασφάλειας επιτυγχάνεται με ένα οικονομικό κόστος. Μια σημαντική προσπάθεια ενσωμάτωσης των δύο συστημάτων, έγινε με την εισαγωγή τον Απρίλιο του 2005 του νέου προτύπου ΙSO 22.000 "Σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων». Σκοπός του παρόντος εγχειριδίου είναι να δώσει σε συντομία τις απαραίτητες δεωρητικές γνώσεις για την κατανόηση των Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας των Τροφίμων και στη συνέχεια να επικεντρωθεί σε παραδείγματα εφαρμογής τους με μελέτες περιπτώσεων (case studies), συμβάλλοντας στην αφομοίωση του συστήματος από τον αναγνώστη. Επίσης το εγχειρίδιο έχει σαν στόχο να βοηθήσει τα στελέχη των επιχειρήσεων τροφίμων στην ανάπτυξη εvόs επιτυχούς και αποτελεσματικού σύστηματος HACCP με ελάχιστο κόστος. el
heal.publisher Παπασωτηρίου ΕΚΔΟΣΕΙΣ el
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.pdf
    Μέγεθος: 371.1Kb
    Μορφότυπο: PDF

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής