Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Καψοπούλου, Αικατερίνη el
dc.contributor.author Μουρτζίνη, Αναστασία el
dc.contributor.author Ανθούλας, Μ. el
dc.contributor.author Νερατζής, Ηλίας Θ. el
dc.date.accessioned 2015-05-22T09:07:36Z
dc.date.available 2015-05-22T09:07:36Z
dc.date.issued 2015-05-22
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/10877
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11274-006-9283-5 el
dc.subject Acidification
dc.subject Mixed culture (Microbiology)
dc.subject Οξύνιση
dc.subject Grape must fermentation
dc.subject Γλεύκος σταφυλιών ζύμωση
dc.subject K. thermotolerans
dc.subject L-lactic acid
dc.subject L-γαλακτικό οξύ
dc.subject Μεικτές καλλιέργειες
dc.subject S. cerevisiae
dc.title Biological acidification during grape must fermentation using mixed cultures of Kluyveromyces thermotolerans and Saccharomyces cerevisiae en
heal.type journalArticle
heal.classification Biological Sciences
heal.classification Microbiology
heal.classification Βιολογικές επιστήμες
heal.classification Μικροβιολογία
heal.classificationURI http://lod.nal.usda.gov/127348
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C02502
heal.classificationURI **N/A**-Βιολογικές επιστήμες
heal.classificationURI **N/A**-Μικροβιολογία
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh86001947
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh90004810
heal.identifier.secondary DOI 10.1007/s11274-006-9283-5
heal.identifier.secondary Print ISSN 0959-3993
heal.identifier.secondary Online ISSN 1573-0972
heal.language en
heal.access campus
heal.recordProvider Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών el
heal.publicationDate 2007-05
heal.bibliographicCitation Kapsopoulou, K., Mourtzini, A., Anthoulas, M. and Nerantzis, E. (2007). Biological acidification during grape must fermentation using mixed cultures of Kluyveromyces thermotolerans and Saccharomyces cerevisiae. "World Journal of Microbiology and Biotechnology", 23(5), May 2007. pp. 735–739. Available from: http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11274-006-9283-5. en
heal.abstract Four mixed culture fermentations of grape must were carried out with Kluyveromyces thermotolerans strain TH941 and Saccharomyces cerevisiae strain SCM952. In the first culture, both yeasts were added together, whereas in the remaining three cultures S. cerevisiae was added 1, 2, and 3 days after the inoculation of K. thermotolerans. The growth and survival of the K. thermotolerans strain and the amount of the produced l-lactic acid depend on the time of inoculation of the S. cerevisiae strain and provided an effective acidification during alcoholic fermentation. The four cultures contained, respectively, at the end of fermentation 0.18, 1.80, 4.28, and 5.13 g l-lactic acid l−1. The grape must with an initial pH of 3.50 was effectively acidified (70% increase in titratable acidity, 0.30 pH unit decrease) by the production of 5.13 g l-lactic acid l−1. en
heal.publisher Kluwer Academic Publishers en
heal.journalName World Journal of Microbiology and Biotechnology en
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: art%3A10.1007%2Fs11274-006-928 ...
    Μέγεθος: 186.2Kb
    Μορφότυπο: PDF

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες