Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Ντουρτόγλου, Βασίλειος Γ. el
dc.contributor.author Αντωνόπουλος, Αριστοτέλης el
dc.contributor.author Ντουρτόγλου, Ευθαλία el
dc.contributor.author Λαλάς, Σταύρος el
dc.date.accessioned 2015-05-22T13:16:36Z
dc.date.available 2015-05-22T13:16:36Z
dc.date.issued 2015-05-22
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/10892
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814614004233# el
dc.subject Chardonnay (Wine)
dc.subject Wines discrimination
dc.subject Κρασιά διακρίσεις
dc.subject PCA
dc.subject 3-Methyl-1-butanol
dc.subject 2,3-Butanediol
dc.subject Ethyl lactate
dc.subject Γαλακτικό αιθύλιο
dc.subject 2-Phenylethanol
dc.subject 2-Φαινυλαιθανόλη
dc.subject Phenyl ethyl acetate
dc.subject p-Hydroxy phenyl ethanol
dc.subject Agiorgitiko
dc.subject Αγιωργίτικο
dc.subject Moschofilero
dc.subject Μοσχοφίλερο
dc.title Discrimination of varietal wines according to their volatiles en
heal.type journalArticle
heal.classification Pharmacology
heal.classification Biochemistry
heal.classification Φαρμακολογία
heal.classification Βιοχημεία
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C02967
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C00386
heal.classificationURI **N/A**-Φαρμακολογία
heal.classificationURI **N/A**-Βιοχημεία
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh91004422
heal.identifier.secondary doi:10.1016/j.foodchem.2014.03.032
heal.language en
heal.access campus
heal.recordProvider Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών el
heal.publicationDate 2014-09-15
heal.bibliographicCitation Dourtoglou, V. G., Antonopoulos, A., Dourtoglou, T. and Lalas, S. (2014). Discrimination of varietal wines according to their volatiles. "Food Chemistry", vol.159, 15 September 2014. pp. 181–187. Available from: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814614004233#. [Accessed 15/03/2014] en
heal.abstract A method is being proposed in order to discriminate bottled wines of different varieties when no other information is known. The advantages of the method consist in the fact that anyone who wants to certify the variety, which is written on the label or the area of origin, can use such a technique to achieve the conformity. Additionally, the method can be easily applied by laboratories equipped with a GC. The differentiation has been achieved by using only seven of the total extracted volatiles, mainly higher alcohols and higher alcohol esters, namely 3-methyl-1-butanol, 2,3-butanediol, ethyl lactate, 3-methyl-1-butyl acetate, 2-phenylethanol, phenyl ethyl acetate and p-hydroxy phenyl ethanol. These key compounds are not relevant to a single variety. The proposed method does not take into account variables such as the year of vintage and fermentation procedures (agitation, temperature). en
heal.journalName Food Chemistry el
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: 1-s2.0-S0308814614004233-main.pdf
    Μέγεθος: 632.7Kb
    Μορφότυπο: PDF

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες