Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Τσακίρης, Αργύριος el
dc.contributor.author Καλλιθράκα, Σταματίνα el
dc.contributor.author Κουρκουτάς, Ιωάννης el
dc.date.accessioned 2015-05-23T08:57:19Z
dc.date.available 2015-05-23T08:57:19Z
dc.date.issued 2015-05-23
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/10943
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jsfa.6377/abstract el
dc.subject Ageing
dc.subject Brandy
dc.subject Distillation
dc.subject Grape
dc.subject Wine
dc.subject Γήρανση
dc.subject Κονιάκ
dc.subject Απόσταξη
dc.subject Σταφύλι
dc.subject Quality
dc.subject Ποιότητα
dc.subject Κρασί
dc.title Grape brandy production, composition and sensory evaluation en
heal.type journalArticle
heal.classification Technology
heal.classification Chemical technology
heal.classification Τεχνολογία
heal.classification Χημική τεχνολογία
heal.classificationURI http://zbw.eu/stw/descriptor/10470-6
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C00565
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία
heal.classificationURI **N/A**-Χημική τεχνολογία
heal.keywordURI http://skos.um.es/unescothes/C00081
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85016414
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85038517
heal.keywordURI http://zbw.eu/stw/descriptor/14102-1
heal.keywordURI http://zbw.eu/stw/descriptor/14985-2
heal.identifier.secondary DOI: 10.1002/jsfa.6377
heal.language en
heal.access campus
heal.recordProvider Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών el
heal.publicationDate 2014-02
heal.bibliographicCitation Tsakiris, A., Kallithraka, S. and Kourkoutas, Y. (2014). Grape brandy production, composition and sensory evaluation. "Journal of the Science of Food and Agriculture", 94(3), February 2014. pp. 404–414. Available from: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jsfa.6377/abstract. [Accessed 02/10/2013] en
heal.abstract Grape brandy is a spirit drink produced by wine distillation and is matured in wooden casks. According to legislation, it can be characterised by the geographical area where the grapes were produced, the grape variety used and the selected distillation and ageing techniques. Distillation increases ethanol concentration and aromatic constituents which are already present in grapes or are developed during fermentation and distillation. During maturation in wooden casks, compounds that contribute to the aroma and taste are extracted from the wood. Hence the spirit acquires the desired softer mouth feel, aromatic complexity and overall quality. Different methods of analysis are used in order to pursuit this process by analysing volatile and non-volatile substances and correlate composition with quality. Analysis can also be useful in identification of brandy safety, potential adulterations, provenance and differentiation from other spirits drinks. en
heal.publisher Society of Chemical Industry en
heal.journalName Journal of the Science of Food and Agriculture en
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: Tsakiris_et_al-2014-Journal_of ...
    Μέγεθος: 144.8Kb
    Μορφότυπο: PDF

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες