Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Τσακίρης, Αργύριος el
dc.contributor.author Μπεκατόρου, Αργυρώ el
dc.contributor.author Ψαριανός, Κωνσταντίνος Γ. el
dc.contributor.author Κουτίνας, Αθανάσιος Α. el
dc.contributor.author Marchant, Roger M. en
dc.date.accessioned 2015-05-23T10:08:58Z
dc.date.available 2015-05-23T10:08:58Z
dc.date.issued 2015-05-23
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/10952
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814603005387# el
dc.subject Scanning electron microscopy
dc.subject Sensory evaluation
dc.subject Dried raisins
dc.subject Σταφίδες
dc.subject Immobilization
dc.subject Ακινητοποίηση
dc.subject Ηλεκτρονικά μικροσκοπία σάρωσης
dc.subject Οργανοληπτική αξιολόγηση
dc.subject Volatile by-products
dc.subject Πτητικά παραπροϊόντα
dc.subject Wine making
dc.subject Οινοποίηση
dc.title Immobilization of yeast on dried raisin berries for use in dry white wine-making en
heal.type journalArticle
heal.classification Technology
heal.classification Chemical technology
heal.classification Τεχνολογία
heal.classification Χημική τεχνολογία
heal.classificationURI http://zbw.eu/stw/descriptor/10470-6
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C00565
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία
heal.classificationURI **N/A**-Χημική τεχνολογία
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh91002757
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85082084
heal.contributorName Banat, Ibrahim M. en
heal.identifier.secondary doi:10.1016/j.foodchem.2003.10.010
heal.language en
heal.access campus
heal.recordProvider Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών el
heal.publicationDate 2004-08
heal.bibliographicCitation Tsakiris, A., Bekatorou, A., Psarianos, C. G., Koutinas, A. A., Marchant, R. M., et. al. (2004). Immobilization of yeast on dried raisin berries for use in dry white wine-making. "Food Chemistry", 87(1), August 2004. pp. 11–15. Available from: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814603005387. [Accessed 26/11/2003] en
heal.abstract Cells of a commercial Saccharomyces cerevisiae strain (Uvaferme 299) were immobilized on dried raisin berries (Sultanina variety) to produce an immobilized biocatalyst for use in dry white wine-making. The immobilised biocatalyst was found to be suitable for wine making at ambient temperatures (15–25 °C). The wines produced had low volatile acidities and low methanol and acetaldehyde contents, while volatile by-products showed no statistically significant differences from wines produced by free cells. The immobilized cell system had a good operational stability for more than 4 months. Sensory evaluation revealed differences between wines produced by immobilized and free cells. en
heal.publisher Elsevier Ltd en
heal.journalName Food Chemistry en
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: 1-s2.0-S0308814603005387-main.pdf
    Μέγεθος: 216.6Kb
    Μορφότυπο: PDF

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες