Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Χατζηλαζάρου, Αρχοντούλα el
dc.contributor.author Κατσόγιαννος, Ευάγγελος el
dc.contributor.author Γκορτζή, Όλγα Γ. el
dc.contributor.author Λαλάς, Σταύρος el
dc.date.accessioned 2015-05-23T12:08:29Z
dc.date.available 2015-05-23T12:08:29Z
dc.date.issued 2015-05-23
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/10973
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.3155/1047-3289.60.4.454 el
dc.subject Polyphenols
dc.subject Wine
dc.subject Πολυφαινόλες
dc.subject Κρασί
dc.subject Cloud point extraction (CPE)
dc.subject Εξόρυξη σημείο Cloud
dc.title Removal of polyphenols from wine sludge using cloud point extraction en
heal.type journalArticle
heal.classification Chemistry
heal.classification Instrumental analysis
heal.classification Χημεία
heal.classification Ενόργανη ανάλυση
heal.classificationURI http://zbw.eu/stw/descriptor/15638-4
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85066771
heal.classificationURI **N/A**-Χημεία
heal.classificationURI **N/A**-Ενόργανη ανάλυση
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh88004563
heal.keywordURI http://zbw.eu/stw/descriptor/14985-2
heal.contributorName Ντουρτόγλου, Ευθαλία el
heal.contributorName Τσακνής, Ιωάννης Π. el
heal.language en
heal.access campus
heal.recordProvider Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών el
heal.publicationDate 2010-04
heal.bibliographicCitation Chatzilazarou, A., Katsoyannos, E., Gortzi, O., Lalas, S., Paraskevopoulos, Y., et.al. (2010). Removal of polyphenols from wine sludge using cloud point extraction. "Journal of the Air & Waste Management Association", 60(4), April 2010. pp 454-459. Available from: http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.3155/1047-3289.60.4.454. [Accessed 22/02/2012] en
heal.abstract Cloud point extraction (CPE), a promising and simple technique for the separation of organic compounds using surfactants (Genapol X-080 [oligoethylene glycol monoalkyl ether] and PEG 8000 [polyethylene glycol with molecular weight of 8000]), was used to recover polyphenols from wine sludge (wine production waste). The effect of various parameters such as surfactant concentration, temperature, and pH on the percentage of phenol recovery and phase volume ratio during phenol separation from wine sludge was investigated, and the derived optimum parameters were used as the basis for the selection of CPE conditions. When a two-step CPE with a total of 4% v/v of Genapol X-080 (pH = 3.5, temperature = 55 °C, and time = 30 min) or 10% v/v of PEG 8000 (pH = 2.5, temperature = 55 °C, and time = 30 min) was applied the phenol recovery values achieved were 75.8 or 98.5%, respectively. Phenols recovered from wine sludge using the above surfactants maintained high antiradical activity as determined by the 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl method. en
heal.journalName Journal of the Air and Waste Management Association en
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: 1047-3289%2E60%2E4%2E454.pdf
    Μέγεθος: 102.0Kb
    Μορφότυπο: PDF

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες